Odroid is te vergelijken met de Raspberry Pi, alleen dan nog beter! In tegenstelling tot de Raspberry Pi heeft de Odroid ook de mogelijkheid om de software op een eMMc-module te installeren. Iets waar we met de Raspberry Pi al lang op hoopten. Maar waarom? Het voordeel van eMMc is de stabiliteit.
Door de aanhoudende productieproblemen en chiptekorten bij de Pi Foundation wordt ons vertrouwen in de Pi steeds minder, dus zijn we op zoek gegaan naar goede alternatieven, en verleggen momenteel onze focus volledig naar ODROID.
Odroid is compatibel met MEGA veel software
We hebben alvast verschillende sets voor je samengesteld om het starten met ODROID zo makkelijk mogelijk te maken, want wil je je huis slim maken met bijvoorbeeld HAS (Homa Assistent), kijk dan eens naar een van onze 2 ODROID home assistent kits. Wat deze kits zo bijzonder maakt ten opzichte van de raspberry pi is dat we bij deze kits speciaal gebruik hebben gemaakt van een eMMc module waarop we alles al voor je hebben geïnstalleerd. Dus geen gedoe meer met SD-kaarten die helaas kunnen crashen.
Natuurlijk werken wij ook graag met Domoticz software, dus kits met ODROID incl. Domoticz vind je hier!
We hebben de boards getest en laten testen, en de eerste ervaringen waren vele malen positiever dan met een Raspberry Pi, het klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet.
De benchmarks laten bij zowat elke test een prestatieverbetering van +/- 150% zien, en de GPU laat zelfs een verdubbeling van de prestatie zien.
Zo kan de Odroid C4 werken met eMMC (wat de Raspberry Pi al heel lang uitstelt/niet gebruikt), dit heeft veel voordelen waaronder een langere levensduur en veel snellere lees- en schrijfbewerkingen.
De HDMI-poort is gewoon weer een standaard HDMI-poort, geen gedoe met de micro-HDMI-adapters, fragiele micro-HDMI-poorten en speciale (dure) kabels enz. Iedereen heeft wel ergens een HDMI-kabel.
De Odroid C4 wordt ook gevoed door een standaard 12V 2A DC-voeding en is niet gevoelig voor spanningsdalingen en of 'onstabiele' voedingen. Alle voedingen voor ODROID vind je hier.
ODROID werkt met verschillende chipsets: X86 Chip, EXYNOS5 OCTA chip, AMLOGIC Chip, ROCKCHIP.
Ook heeft ODROID iets mega cools ontwikkeld, namelijk de ODROID-GO'S , deze handheld spelcomputers kun je een beetje vergelijken met de gameboy advance en zelfs de PSP!.